Omien kuntosalilaitteiden rakentaminen


 

 

Jos olet metallitöiden ammattilainen niin osaat varmasti helposti hitsata tarvittavat kuntosalilaitteet itsellesi. Mutta kaikilla kun ei ole osaamista ja välineitä metallitöihin niin puustakin voi helposti rakentaa tarvittavat välineet. Hyvänä apuna on jos lähipiiriin kuuluu rakennusalan ammattilainen.
 
Yksi hyvä tapa on tehdä yleispätevä kompleksi, jossa sujuu penkkipunnerrus, jalkakyykky ja leuanveto samassa paketissa. Tällaisen tekeminen on huomattavasti helpompaa kuin vaikka väliseinän rakentaminen. Tässä tosin täytyy muistaa käyttää todella jämäkkää puutavaraa ja kiinnittää ne todella hyvin. Ohut lauta ja suuret painot on erittäin huono ja turvaton yhdistelmä. Samoin tämän rakentaminen vaatii sen, että pystypuut saa erittäin tukevasti kiinnitettyä lattiaan ja kattoon. Eli jos kotisalillasi on lattialämmitys niin lattiaan kiinnitys on aika haastellista, koska kunnon ruuvausta ei ainakaan voi tehdä. Samoin kattokiinnitys pitää saada tukevasti katon runkoon eikä vain pintapaneeleihin.
 
Itse laite on hyvin simppeli: Kaksi pystypuuta (kakkosnelosta tai järeämpää) sopivalle etäisyydelle toisistaan ja hyvin kiinni kattoon ja lattiaan. Ylös porataan molempiin isot reiät, joihin pujotetaan rautatanko leuanvetoa varten.
Pystypuiden etupuolelle kiinnitetään lyhyemmät runkopuut ja niihin yläpäähän esim. paksu ruuvi stoppariksi. Tai joku jämäkkä koukku. Jalkakyykkyä varten saat tangon tähän.
Ja näihin puihin kiinni vielä toiset lyhyemmät puut ja stopparit niihinkin. Tähän sitten tanko penkkipunnerrusta varten.
 
Lopuksi on vuorossa penkin rakennus. Yksi hyvä materiaali rungolle on 20cm x 5cm liimapuupalkki. Siitä saa penkin ja jalat sille. Penkkiä voi leventää ruuvaamalla esim. kakkoskakkoset penkin sivuille ja lopuksi paksu vaneri tms. koko hoidon päälle. Pehmusteeksi voi nitoa/liimata jotain mitä sattuu kotoa löytymään pehmusteeksi.
 
Jos ei kotona ole tilaa niin kannattaa myös miettiä vaikka muutaman kaverin kanssa kimpassa jotain varasto vuokraus -kuviota. Voi olla hyvinkin taloudellinen ratkaisu vuokrata joku halpa varasto ja rakentaa sinne kuntosali. Eipä tarvi miettiä kuukausimaksuja eikä muitakaan. Tietysti tuossa hommassa pitää olla mukana useampi tyyppi, että on järkeä.
Yksi tuttuni tuollaisen teki, kaveri on kiinteistönvälitys -alalla, ammattina asunnon myynti Tampere -nimisessä kaupungissa. Oli yhdessä kohteessa nähnyt varastoon rakennetun kuntosalin ja innostui siitä sitten itsekin värkkäilemään oman salin kolmen kaverin kanssa kimpassa. Eivätkä tyytyneet ihan pelkkään puuhun ja rautaan vaan tekivät osan vehkeistä betonipohjalle. Kimpassa kun oli mukana tuttu muurari, ei kauaa nokka tuhissut kun valoi betonia pohjaksi ja muurasi vielä tukiseinän dippitelineelle.
 


 

     
 
Copyright © 2011-2016 FreshMan 2010 | reshma2010@reshma2010.com