Järjestyksenvalvontaa


 

 
Järjestyksenvalvonta eri maissa: Italia: Laki määrittelee Järjestyksenvalvojat "turvallisuuden toissijaiseksi aseettomaksi operaattoriksi" ja niillä on oltava erityisvaatimukset: vähintään 18 vuotta ikää, ei alkoholia tai huumeita ennaltaehkäisevässä kliinisessä analyysissä henkistä ja fyysistä soveltuvuutta ei ole tuomittu tahallisista rikoksista vähintään alemman lukion tutkintotodistus seuraa koulutusta. Järjestyksenvalvojalla ei saa olla minkäänlaista ampuma-aseita heidän palveluksessaan, vaikka heillä olisi voimassa oleva ampuma-aselupa.
Uudessa-Seelannissa vuodesta 2011 lähtien Järjestyksenvalvojan on oltava COA (hyväksyntäviranomainen). Muun turvallisuuspalvelun tavoin poliisin on tarkistanut henkilöllisyytensä, joka on turvautunut turvatarkastusten avulla, sekä tuomioistuimet osoittamaan, että henkilö sopii Järjestyksenvalvojan työpaikkaan ja tietää Uuden-Seelannin lainsäädännön estääkseen tietosuojavaltuutetun menemisen tuomioistuimeen liiallisen voiman käyttämiseen ja hyökkäykseen Patroneille. Suomessa järjestyksenvalvoja kursseja järjestää esim www.wikingsecurity.fi/tuotteet.php. Sama yritys tarjoaa myös turvallisuuspalveluja yrityksille ja tapahtumajärjestäjille: http://www.wikingsecurity.fi/.
Singaporessa vaaditaan, että kaikki Järjestyksenvalvojat joutuvat taustatarkastukseen ja osallistuvat 5-päivääiseen "kansalliseen taitotunnistusjärjestelmään" tietoturvahenkilöstöön. Monet ammattimaisemmista turvallisuusalan yrityksistä (ja suuremmista tapahtumapaikoista omalla omahuoltopalvelujen henkilökunnallaan) ovat kuitenkin huomanneet, että kurssi ei riitä kaikkiin erityistarpeisiin ja siksi antavat Järjestyksenvalvojilleen täydennyskoulutusta.
Persoonallisuus ja käyttäytyminen: Yleinen mielikuva Järjestyksenvalvojasta eli portsarista on henkilö, joka tarkistaa asiakkaan iän ajokortista. Vaikka yleinen stereotypia on isokokoinen korsto, hyvän klubin Järjestyksenvalvoja jäsen vaatii enemmän kuin pelkästään fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimaa ja kokoa: "Paras ovimies ei lyö ketään ... he puhuvat ihmisille" (ja muistuttaa heitä lain määräyksistä). Kyky arvioida ja kommunikoida ihmisten kanssa vähentää tarvetta fyysiseen väliintuloon, kun taas vakaa persoonallisuus estää asiakkaiden häiriköinnin. Järjestyksenvalvojat hyötyvät myös hyvistä kirjallisista viestintätaidoista, koska niiden on usein dokumentoitava hyökkäyksiä tapahtumamuistiossa. Hyvin pidetyt tapahtumamuistiot voivat suojella työntekijää mahdollisilta mahdollisilta rikoksilta tai oikeudenkäynneiltä, jotka myöhemmin syntyvät tapahtumasta. Kuitenkin 1990-luvun brittiläinen tutkimus osoittaa myös, että suuri osa sekä ryhmän identiteetistä että työnhakijoiden työtyytyväisyydestä liittyy heidän omakuvaansa voimakkaasti maskuliiniseksi henkilöksi, joka kykenee käsittelemään ja torjumaan väkivaltaa; heidän työllistämistuloksillaan on vähemmän rooli heidän työtyytyväisyydessään.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2011-2016 FreshMan 2010 | reshma2010@reshma2010.com