Kuntosalit ja matkailu


 

 

Pitemmillä lomamatkoillakin kannattaa joskus miettiä harjoittelua. Liian pitkä tauko ei ole oikein hyväksi kehityksen kannalta. Mutta kaikki kovempaakin treenaavat pitävät välillä kevyempiä viikkoja, joten jos lähdet lomamatkalle, niin siinä on hyvä aika pitää kevennetty viikko.
Ihan mielenkiintoista on tutustua eri maiden kuntosalikulttuureihin, mutta jos se ei innosta niin erilaiset oman kehon painoa hyödyntävät liikkeet ovat hyviä lomamatkoilla.
Turistina voit ottaa alkulämmittelyn reippaalla kävelyllä tutustuen matkakohteeseesi, sitten pieni venyttely ja kevyt treeni, jonka voi tehdä ilman kuntosalilaitteita:
Jaloille, pakaroille ja keskivartalolle ovat hyviä yhden jalan kyykyt ja vatsalihasliikkeet sekä selkälihasliikkeet lattialla. Yläkropalle erilaisia etunojapunnerruksia, kokeile näitä myös jalat esim. pöydällä ja ojentajapunnerruksia eli kädet kapealla siten että kyynärpäät hipovat kylkiä. Vetäville lihaksille leuanvedot ovat parasta treeniä. Toki kannattaa kysellä matkatoimistosta tai matkaoppaalta paikallisten kuntosalien sijaintia ja hinnoittelua.
Tietysti kuntoilu riippuu ihan matkakohteesta. Jos suuntaat Lappiin talvella niin hiihtäminen kannattaa ottaa ohjelmaan. Se on yksi parhaista kuntoilumuodoista, koska koko kroppa saa kerralla rasitusta. Ei toki koko aikaa tarvi kuntoilla, välillä kannattaa nauttia elämästä muilla tavoilla. Esimerkiksi Levillä kelkkavuokraus on suosittua, katso vaikka www.tokkasafaris.fi/. Moottorikelkalla näkee hyvin Lapin ainutlaatuiset maisemat.
Oikein jos innostut Lapin matkailusta niin kannattaa miettiä lomaosakkeen hankkimista. Kun ostat lomaosakkeen niin sinulla on varmasti majoituspaikka aina viikoksi joka vuosi. Lomaosakkeita voi kysellä monesta paikasta. Kun hankkii lomaosakkeen niin voi keskittyä pelkästään lomailuun, koska kiinteistön ylläpidon hoitaa huoltoyhtiö. Niinpä lomailija saa käyttää kaiken aikansa matkailuun ja lomailuun.
Ennen lomalle lähtöä on hyvä tarkastaa, että matkalaukut ja muut tarpeet löytyy ja ovat edelleen käyttökelpoisia. Uusia voi tilata edullisesti netistä. Yksi hyvin tärkeä väline nykyään matkoilla on rfid suojattu luottokorttikotelo. Tuollainen suojattu lompakko ehkäisee identiteettivarkauksia. Toinen hyvä turvallisuutta parantava tarvike on vaatteiden alle laitettava rahavyö. Sieltä ei taskuvaras pääse seteleitä ja kortteja pöllimään. Kun turvallisuusasiat on kunnossa niin matkailu on huomattavasti rauhoittavampaa ja rentouttavaa.
 

 


 

     
 
Copyright © 2011-2016 FreshMan 2010 | reshma2010@reshma2010.com